Structuur-Missie-Strategie | TC Aquila

The Next Gen Tennis & Padel Academy

De Tennis & Padelschool, onder leiding van Claude De Clerck, biedt tennis en padellessen-trainingen, stages aan voor de jeugd en volwassenen.

Missie

Onze missie is heel duidelijk: zowel de recreatieve, gevorderde als competitieve tennisspelers een kwalitatieve opleiding aanbieden tegen democratische prijzen en een hoog fungehalte. Eveneens gaan wij voor sportiviteit en respect onder elkaar. M.a.w. dragen wij FAIRPLAY hoog in het vaandel!

Kidstennis

Bij de opstart in 2011 zijn we onmiddellijk ingestapt in het KidsTennis concept van Tennis Vlaanderen en voor de oudere jeugd en volwassenen bieden we diverse programma’s aan. Onze club is eveneens een erkende MULTIMOVE club. 

S2T

Sinds 2012 volgen we ook het project Start To Tennis (S2T) en in 2019 zijn we eveneens ingestapt in het project Break voor onze tieners. 

 

Padel

In de lente van 2020 werden er 3 Padel terreinen aangelegd en hierin worden er lessen gegeven voor beginners en gevorderden.

 

Jeugd

Dat we de laatste jaren de nodige inspanningen gedaan hebben om onze jeugdwerking verder uit te bouwen is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Niet alleen blijf ons ledenaantal jaar na jaar stijgen maar ook ons aanbod naar zowel recreatieve als iets wat competitievere spelers uitgebreid.

Naast de vele deelnames aan KidsTennistornooien konden we vanaf 2017 ook heel wat deelnames noteren in de Ethias Tornooien. Onze jeugdwerking draait dan ook op volle toeren en voor dat vele werk krijgen we jaarlijks vanuit Tennis Vlaanderen het label Jeugdvriendelijke Tennisclub toegekent. In 2022 kregen we het label "Erkende Tennisschool Brons"

Strategie

Onze strategie is dat iedereen in Tc Aquila terecht komt in een gezellige omgeving waar het aangenaam vertoeven is.

We trachten de teamgeest aan te wakkeren voor de jongeren met onze clubkledij van Babolat. Daarnaast worden er naast de lessen-trainingen-stages tal van activiteiten georganiseerd door de verschillende comités. De beperkte competitiegroep, die een inspiratie zijn voor andere spelers, worden gestimuleerd om hun ervaring later als trainer over te brengen aan nieuwe, jonge jeugdspelers.  

 

Jaarprogramma

  • Jeugd & Tienerstages tijdens schoolvakanties
  • Lente-zomerlessen en winterlessen jeugd-volwassenen
  • Competitiestage
  • Privé lessen
  • Padeltrainingen


Aanbod

 

Inschrijven

  • Inschrijven kan via ons clubdashboard via de website van Tennis Vlaanderen.
  • Inlichtingen-extra info kan het best via c.declerck@tcaquila.be of telefonisch op het nummer 0495/576413  
  • Voor het volgen van de lessen dien je verplicht lid te zijn van onze tennisclub. Meer info omtrent lid worden kan je terugvinden op ons clubdashboard

*Wanneer je deelneemt aan de cursus (Re-)S2T of S2P hoef je in 1e instantie geen lidgeld te betalen. Enkel de bijdrage-verzekering van Tennis Vlaanderen zal in de kostprijs verrekend worden via een apart rekeningrapport vanuit de club. Na de 1e lessenreeks beslis je of het het resterende lidgeld voor het tennisseizoen betaald en zal de reeds betaalde bijdrage verrekend worden.