Historiek | TC Aquila

Historiek van TC Aquila 

 

2019:

Het jaar waarin wij na veel zwoegen en zweten de goedkeuring krijgen van de afwijkingscommissie brandveiligheid voor de tenthal constructie. In november werd de omgevingsvergunning ingediend in de gemeente, de offertes werden gefinaliseerd. De laatste hand werd gelegd om definitief te kunnen starten met de werken die gepland worden begin 2020.

Dit seizoen werd ook werk gemaakt van de opmaak van een nieuwe vennootschap AquilaSport die het beheer van de verhuring van de infrastructuur op zich zal nemen. Hierdoor wordt de BTW gerecupereerd voor de bouw. Deze wordt wel doorgerekend bij de verhuring van de terreinen. Wie zetelt er in deze vennootschap: Dirk deweghe, Bernard bekaert, Kristof Dewaegenaere, Claude De Clerck, Tom Deprez en voor 95% van de aandelen de VZW TC Aquila vertegenwoordigd door Philip Segaert.

Sportief was dit jaar een groot succes. Meer en meer leden vinden de weg naar de tornooien. Veel successen werden geboekt en Aquila wordt op de competitieve kaart gebracht. 

Door de intrede van padel was dit ook de gelegenheid om de website onder handen te nemen. Een nieuwe website werd gemaakt.

Onze berging onder het afdak werd aangepakt en gereorganiseerd. Een Inox roltafel werd omgebouwd tot een BBQ tafel. Deze locatie werd ingericht met een frigo en flightcase met kook, afwas en frigotje. De berging werd opgesplitst in 2 delen met een gordijn. We zijn klaar voor een tornooi te organiseren.

Dit jaar werd de EOS in een ander kleedje gestoken met een 'Casino Royale'. Een goede zet, want de verslaving was duidelijk aanwezig.

Dit jaar hadden we een serieuze stijging in de leden, we eindigden met 378 leden. Een record.

2018:

Het ledenaantal bleef stabiel.

We blijven struggelen met het aantal vrijwilligers en doen een poging om via een bijeenkomst extra mensen te motiveren.

Het bestuur wordt wat gereorganiseerd wegens het afvallen van Gerdy en Sibylle.  Ondertussen kwam Veronique Devooght ons versterken en neemt de bardienst en verantwoordelijkheden over. 

Heel wat studie en lobby werk wordt verricht om de infraplannen voor de tennishal en padelterreinen te kunnen verwezenlijken.

De stages en lessen blijven een groot succes hebben. stages tot 70 kids zijn al geen uitzondering meer.

De club heeft berging tekort en er werd beslist om een soort bar/berging te maken van een deel van het overdekt gedeelte in de terras.

2017: 

360 leden en veel vraag naar wintertennis. 

De cel infrastructuur maakt een subsidiedossier over aan 'Sport Vlaanderen' en we krijgen 138.764€ aan subsidies. Een tennishal over de huidige 4 terreinen + 3 padel terreinen naast de huidige tennis terreinen is het te realiseren plan. 

De bar draait, de activiteiten leven, de sfeer groeit nog meer met o.a. Ribbetjes avond voor de jeugd, Ladies Night, Teen affair, ...

De sportieve prestaties van de familie Vancauwenberghe komen als kers op de taart. We starten ook ons eerste eigen jeugd tornooi op in de zomer. 

Om onze groei te blijven ondersteunen wordt het bestuur nog versterkt met Sibylle Benoit (activiteiten) en Gerdy Vancauwenberghe (infrastructuur/sponsoring). 

2016:

Het bestuur vergroot met Björn Devoogt (barverantwoordelijke+vrijwilligersbeleid) en Carl Desmet (IC +administratie/badgebeheer).

Op het einde van het seizoen nemen we afscheid van Sigrid. Bjorn neemt de taak over.

De dubbelavonden werden opgestart en blijken een groot succes te zijn. Nieuwe mensen leren elkaar kennen en maken er leuke avonden van.

2015:

We bereikten terug de kaap van de 300 leden. 

Op sportief vlak noteerden we voor het eerst 2 kampioenen in ons midden, nl. Julie Lestienne (Belgisch kampioene) en Kevin Deconinck (West Vlaams kampioen). 

Hans moest wegens professionele redenen het bestuur verlaten. Onder leiding van Inge komen er meer activiteiten en dit geeft ook zijn reflectie op de bar en het clubleven. 

De vraag voor tennis in de winter blijft komen. Een aparte cel onderzoekt de technische, financiële en juridische mogelijkheden. 

De vergaderruimte werd in de winter afgewerkt door de gemeente.

2014:

het clubhuis werd omgedoopt tot 'TERRAQUILA' en Sigrid doet haar intrede als barvrouw. De fietssterren gebruiken vanaf heden ons clubhuis als uitvalbasis.

Carl neemt het beheer van de badgen + laddertornooi op zich. Een nieuwe cel activiteiten gaat van start met Inge als coördinator en extra bestuurslid. We eindigen het seizoen met 310 leden.

2013: 

Het eerste volledige seizoen als tennisclub. We eindigen het seizoen met 290 leden.

2012: 

Het clubhuis is nu in volle aanbouw. We starten met onze eerste interclub ploegen. Ook S2T kent zijn intrede, en met veel succes.

Op 1 juli kan het clubhuis in gebruik genomen worden. Dit zorgt ervoor dat we onze 1ste jeugdstage kunnen waar maken. Ook de racketlon en het eerste clubkampioenschap worden gestart in dat jaar.

2011:

In februari worden de werken gestart en op 9 juli volgt de officiële opening van de velden. De lessenreeksen starten en er is veel tennisplezier tot in de late uurtjes in de geïmproviseerde bar. Filip heeft het op professionneel vlak te druk en gaat een paar jaar op non-actief.

De eerste 'end of season party' is een feit en we eindigen dat jaar met 180 leden.

2010:

Ideeën worden werkelijkheid!

Statuten opstellen, officialiseren VZW, ontwerpen clubhuis, de club bekendbaarheid maken, het is een hele boterham en daarom versterken ze het bestuur met Hans. 

2009:

Na vele sofa-avonden werd de naam TC Aquila geboren. Dit is het latijnse woord voor "de arend". Het is een jaar vol voorbereidingen.

2008:

Na heel wat overleg werk en vele presentaties heeft de gemeente Wingene zijn akkoord om in het sportpark Wingene een tennisclub met 4 terreinen en bijhorende parking te integreren.

2007:

Tom en Claude zijn op de terugweg van een interclub ontmoeting en stellen vast dat ze veel kilometers doen voor hun sport.  Ze krijgen het lumineuze idee om zelf een nieuwe club op te starten in Wingene. Op de badminton komen ze Philip tegen en op een wijndegustatie de andere Filip. Allebei willen ze helpen om de club op te starten.